רכיבים:
4 בצלים קטנים, קצוצים דק
4 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים וקלופים
½ כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
½ נתח חזה עוף, קצוץ דק
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
4 כפות קמח מצה, טחון דק
1 ביצה
שמן קנולה - לטיגון
אופן ההכנה:
1. לקערה בינונית מכניסים את ארבעת תפוחי האדמה ומועכים אותם היטב, עד שמתקבלת עיסה (פירה). מוסיפים את קמח המצות הטחון ומערבבים היטב. משהים בצד.
2. במחבת גדולה, מחממים את שמן הקנולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
3. מוסיפים את נתחי חזה העוף הקצוצים, את הפטרוזיליה הקצוצה ואת התבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 3 - 4 דקות (על להבה בינונית). בסיום, מסירים מהאש ומניחים בצד.
4. בעזרת ידיים רטובות יוצרים ממחית תפוחי האדמה מעין גומה וממלאים כל גומה במלית העוף. סוגרים את הגומה לקציצה. בסיום, מניחים את הקציצות במקרר למשך 45 דקות (על מנת שיתייצבו).
5. במחבת נוספת, מחממים שמן קנולה.
6. טורפים את הביצה ובעזרת מברשת מברישים את הקציצות.
7. מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות.
|