שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
שוקי אווז עם תפוחי אדמה, כרוב לבן וגזר PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

6 שוקי אווז

6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1 כף חומץ

¼ כוס יין לבן יבש

¼ כוס צימוקים או 10-15 שזיפים מיובשים

1 בצל חתוך לטבעות

3 גזרים מגורדים

½ כרוב בינוני חתוך לרצועות גסות

2 כפות סוכר חום


למרינדה:


5 שיני שום

3 כפות רוטב סויה

3 כפות צילי מתוק

1 כף דבש

1 כף שמן זית

1 כף קטשופ


אופן ההכנה:


1. לערבב את חומרי המרינדה ולהשרות את השוקיים בקערה רחבה לטווח זמן שבין שעה לשש שעות (במקרר).

2. לסדר את השוקיים ואת תפוחי האדמה בתבנית, לצקת את הנוזלים מלמעלה ולתבל המעט מלח ורוזמרין.

3. לאפות שעה וחצי עם כיסוי נייר אלומיניום ו- 20 דקות ללא כיסוי. (עד לקבלת צבע שחום).

4. לטגן את טבעות הבצל במעט מרגרינה בטעם חמאה, להוסיף את הגזר המגורד עד להשחמה. להוסיף את הכרוב לטיגון קל.

5. להוסיף את שאר החומרים, להביא לרתיחה + 15 דקות בישול נוספות.



חפשו מתכון נוסף: