רכיבים:
3 כוסות קמח 1 ביצה 50 גרם מרגרינה (או ¼ כוס שמן) 1 כפית מלח 1 כוס מים פושרים
למלית:
3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים (פירה) 1 בצל גדול, קצוץ מטוגן
מעט שמן קנולה
מלח פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב בקערה את רכיבי המלית, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. מערבבים את הקמח והמלח , להוסיף את המרגרינה/שמן והביצה ולערבב היטב.
3. להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נעים ולא דביק .
4. מכסים את הבצק ומשהים בצד למשך 30 דקות.
5. את הבצק מחלקים ל- 2 או 3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק ככל האפשר.
6. קורצים עיגולים באמצעות כוס גדולה , מניחים באמצע כל עיגול מהמלית, מקפלים ומהדקים היטב ( להרים את הכיסון ביד אחת ובשניה להדק מסביב) . 7. מרתיחים בסיר גדול מים, מוסיפים 2 כפות שמן.
8. מכניסים את הקרפלך לתוך המים החמים ומבשלים במשך 15 דקות.
9. כשהקרפלך צפים על פני המים, מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת.
|