מתכונים -
מאכלים לפסח
|
קניידלעך טעימים כשהם רכים, תפוחים ואווריריים.
כדי להכין כאלה, יש להכינם בסמוך להגשה והעבירם מיד לצלחת המרק.
הכמויות המוצגות במתכון זה מיועדות להכנה 20 - 25 כדורי קניידלך.
רכיבים:
200 גרם (½1 כוסות) קמח מצה
100 גרם מרגרינה, חתוכה לקוביות
1 כף גדושה של אבקת מרק עוף
מלח, לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כוסות מים רותחים
4 חלמונים, טרופים
4 חלבונים, מוקצפים לקצף יציב
אופן ההכנה:
- מוסיפים לקערה גדולה ורחבה קמח מצה, מרגרינה, אבקת מרק, מלח ופלפל. יוצקים מעל את המים הרותחים תוך כדי בחישה.
- מוסיפים חלמונים ומערבבים.
- מקפלים פנימה את הקצף לקבלת בלילה אחידה ואוורירית ומשהים במקרר 4 שעות.
- ממלאים סיר במים עד ¾ הגובה ומביאים לרתיחה.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים.(מומלץ להכין כדורים בקוטר של 3-4 ס"מ. ניתן קטנים יותר)
- מטילים את כדורי הקניידלך למים הרותחים. מבשלים עם מכסה במשך 15 דקות, עד שהכדורים מתנפחים (הם יצטמקו מעט לאחר ההוצאה מהמים).
|
|