רכיבים:
450 גרם בשר בקר טחון (מומלץ בשר צוואר, חזה או נתח אחר המתאים לטחינה, תשאלו את הקצב)
½ כוס שיבולת שועל אינסטנט
½ בצל סגול, קצוץ דק
1 כף אורגנו יבש
1 כף נענע יבשה
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית כמון
ביצה
2 כפות שמן זית (לטיגון)
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור לטמפרטורה בינונית (180º). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מוסיפים את הרכיבים בקערה גדולה, ולשים היטב בעזרת הידיים.
3. יוצרים מהתערובת 8 קציצות סגלגלות ועבות.
4. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית על להבה נמוכה (בזהירות שלא לשרוף את השמן).
5. מוסיפים את הקציצות ומטגנים 2 - 3 דקות מכל צד, עד להשחמה.
6. מניחים את הקציצות בתבנית, ואופים 5 - 7 דקות.
|