מתכונים -
קינוחים ומנות אחרונות
|

רכיבים:
לבצק הפחזניות:
½ ליטר מים 200 גרם מרגרינה בטעם חמאה 15 ביצים ½ ק"ג קמח
למילוי:
1 ליטר חלב חם 3 ביצים שלמות 4 חלמונים 250 גרם סוכר 100 גרם קמח תמצית וניל
אופן ההכנה:
-
הפחזניות: בסיר קטן מביאים את המים והמרגרינה לרתיחה. מורידים מהאש, שופכים את הקמח לסיר ומערבבים.
-
מחזירים את הסיר לאש ומייבשים קצת את התערובת עד שהיא הופכת לגוש אחיד ויפה, תוך כדי ערבוב.
-
מעבירים את העיסה למיקסר ומוסיפים את הביצים בשלמותן, אחת אחרי השניה, תוך כדי ערבוב, עד שהבצק קשה ודביק ( חשוב מאוד מאוד להקפיד שהבצק לא יהפוך לנוזלי).
-
מחממים תנור לחום גבוה של 200º. שופכים את התערובת לשקית הזלפה ויוצרים מעין צורת גלגל. (השאיר מרחק קטן בין גלגל אחד לשני).
-
מכניסים לתנור חם לחצי שעה. אחרי כחצי שעה יש לבדוק את הבצק. כשהוא חום בהיר, נפוח וריק בפנים הוא מוכן.
-
המילוי: מחממים את החלב. מקציפים יחד את הביצים והחלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה.
-
מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את החלב החם ותמצית הוניל ומחזירים את התערובת לאש תוך כדי ערבוב הומוגני עד שהיא מסמיכה.
-
כדי למלא את הפחזניות בקרם יש לחצות אותה לרוחב בעזרת סכין ובזהירות ולמלא אותה בעזרת שקית הזלפה.
-
אפשר לצפות את הפחזניות באבקת סוכר, קרם שוקולד או קרמל.
|
|