מלח פלפל
1. בקערה בינונית מערבבים היטב את הבשר הטחון, הבצל והפטרוזיליה הקצוצים. מועכים את תפוח האדמה ומערבבים לתערובת אחידה.
2. מתבלים במלח ובפלפל ויוצרים בידיים קציצות בשר בצורת קבב (מומלץ להרטיב את הידיים וליצור הקציצות).
3. את קציצות הבשר מניחים בקצה של כל פרוסת חציל ומגלגלים. (שהחציל יעטוף את הקציצה). כך נעשה לכל הבשר ונסדר את הגלילות בתבנית האפייה.
4. מחממים את תנור ההאפייה לחום בינוני (180º) ומכניסים את התבנית למשך 25 - 30 דקות.
5. בסיר קטן, מחממים מעט שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
6. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב. (אם הרוטב סמיך מידי, מוסיפים מעט מים). מביאים לרתיחה.
7. לאחר שהרוטב רתח, מנמיכים הלהבה3 מתבלים, טועמים ומתקנים במידת הצורך התיבול.
8. יוצקים את הרוטב על גלילות החצילים ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 10 דקות.