מתכונים -
עוגות
|
רכיבים:
2 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה ¾ כוס סוכר 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 ביצה 1 כוס שמנת מתוקה 1 כפית תמצית וניל ½1 כוסות תותים, חתוכים
לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 2 כפיות סוכר ½ כוס תותים
אופן ההכנה:
העוגה:
1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני ( 180º). 2. לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה. 3. בקערה נפרדת מערבלים יחד את הביצה, השמנת המתוקה, תמצית הוניל, ½1 כוסות תותים. לאחר שהתערובת התאחדה, יוצקים אותה לקערת המערבל יחד עם תערובת הקמח. 4. משמנים קלות תבנית אפייה עגולה (קפיצית) ויוצקים לתוכה את התערובת. 5. אופים במשך 25-30 דקות. בדיקה שהעוגה מוכנה תתבצע כאשר ניקח קיסם או גפרור וננעץ במרכז העודה. במידה ויצא נקי ויבש, סימן שהעוגה מוכנה. 6. מוציאים את העודה ומניחים בצד לקירור.
הקרם:
1. לקערת המיקסר מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר. כשהקצפת מוכנה, מכניסים מעט לשק זילוף. 2. מוסיפים לקערת המיקסר את התותים ומערבלים עד לקבלת קרם אדמדם ואחיד.
הגימור:
מורחים בעזרת מרית על העוגה מקרם התותים ומעל מזליפים מעט קצפת באמצעות שק הזילוף.
|
|