הכמויות מיועדות להכנת 4 מנות.
רכיבים:
4 דגי דניס שלמים (טריים ונקיים)
7 שיני שום
1 לימון פרוס לפרוסות
חופן עלי בזיליקום
3 בצלים נקיים וחתוכים לטבעות
3 קישואים חתוכים לטבעות
3 עגבניות חתוכות לשמיניות
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
מיץ לימון
יין לבן
אופן ההכנה:
1) נחמם תנור מראש ל 200 מעלות בטורבו.
2)נחתוך בדגים 2 אלכסונים , נמליח ונפלפל אותם ונמלא בלימון ובעלי הבזילקום.
3)את הדגים נניח בתבנית עם נייר אפיה ונסדר את כל הירקות מסביב.
4) נמליח ונפלפל, נזלף שמן זית, מהיין הלבן ( ½ כוס ) ו2 כפות מיץ לימון.
5) נאפה בתנור כ 20-25 דקות או עד שבשר הדג נפרד בקלות מהאידרה.
6) נגיש ביחד עם סלט ירוק, ותפו"א צלויים או אורז.
מומלץ להגיש הדג עם יין לבן צונן (שרדונה או הר חרמון לבן).
|