שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
פאי אגוזים PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות



רכיבים:

 

לבצק:

 

¼1 כוסות קמח (200 גרם)

2 כפות סוכר

100 גרם חמאה מלוחה,  חתוכה לקוביות

¼ כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)

 

למלית:


½1 כוסות סוכר

¾ כוס שמנת מתוקה,  חמה

80 גרם חמאה רכה

400 גרם תערובת אגוזים ושקדים קלויים


אופן ההכנה:


הבצק:

 

1. מפוררים לקערת מעבד המזון את קוביות החמאה, הקמח והסוכר, מערבבים עד לקבלת בצק פירורי

2. מוסיפים בהדרגה את השמנת וממשיכים לערבל עד לקבלת כדור בצק.

3 .עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.

 

המלית:

 

1. בסיר כבד ממיסים את הסוכר על אש בינונית (לא מערבבים), עד לקבלת קרמל.

2. במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה.

3. מסירים את הסוכר מהאש, מוסיפים את השמנת החמה ואת החמאה הרכה בזהירות ובוחשים.

4. מחזירים לאש נמוכה ומבשלים תוך בחישה, עד שמתקבל רוטב קרמל חלק.

5. מסירים מהאש ומערבבים עם האגוזים הקלויים.

 

הרכבת הפאי:

 

1. מרפדים בבצק תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ (שומרים בצד את ייתרת הבצק) ויוצקים לתבנית את תערובת האגוזים.

2. מרדדים את הבצק הנותר לעובי כ - 3 מ"מ, חותכים לרצועות ומניחים שתי וערב על האגוזים.

3. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º).



חפשו מתכון נוסף: