שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים חומוס ביתי PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי

הצעת הגשה.

 

הכמויות מיועדות להכנת 250 גרם.

 

רכיבים:

 

250 גרם גרגירי חומוס

½ שקית אבקת אפייה

250 גרם טחינה גולמית (מומלץ על טחינה של המותג או אל ארז)

מיץ מלימון אחד

¼ כפית מלח

מים קרים מאוד

 

אופן ההכנה:

 

1. משרים את גרגירי החומוס במים במשך 14 שעות.

2. בעזרת מסננת, שופכים את מי ההשרייה.

3. מעבירים את הגרגירים לסיר בישול, מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים היטב בעזרת הידיים.

4. ממלאים את הסיר במים טריים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל לגרגירים.

5. מבשלים במשך 45 דקות, כאשר מידי פעם מסירים בעזרת כף את הקצף הלבן שנוצר.

6. לקערת מעבד מזון מוסיפים את הטחינה הגולמית, את מיץ הלימון, את המלח ובהדרגה את המים הקרים. (כמות המים נקבעת לפי רמת הסמיכות של הטחינה) ומערבלים.

7. מעבירים את גרגירי החומוס המבושלים בעזרת כף מסננת לקערת מעבד המזון ומערבלים יחד עם הטחינה.

 

 



חפשו מתכון נוסף: