רכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
400 גרם מרגרינה מומסת
½ כפית מלח
2 כפות חומץ
1 חלמון ביצה
המילוי:
½ ק"ג בשר בקר טחון
5 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות דק
½ פלפל אדום, קצוץ דק
½ פלפל ירוק, קצוץ דק
1 גזר, מגורד דק
100 גרם זיתים, קצוצים דק
3 ביצים קשות, קצוצות דק
מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה:
המילוי:
1. מטגנים את הבצל, הפלפלים, הגזר והשום על אש נמוכה, עד שהם משחימים קלות. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים לפי הטעם, מערבבים ומטגנים.
2. כשהבשר מבושל, מוסיפים את הזיתים הקצוצים ואת הביצים הקשות הקצוצות.
הבצק:
3. שופכים את הקמח לקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את המרגרינה וחלמון הביצה ומערבבים.
4. מוסיפים את המלח, החומץ, והמים בהדרגה ובאיטיות מעבדים, עד לקבלת בצק לח ורך.
5. מכסים את הבצק ומניחים במקרר עד סמוך למועד השימוש.
4. מרדדים את הבצק לעובי דק (כ-2 מ"מ).
6. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
7. במרכז כל עיגול שמים כף מילוי וסוגרים בקיפול לצורה של חצי ירח. את הקצבות מצמידים בקיפול זיגזג עדין כלפי פנים כך שלא יפתחו (אפשר גם עם לחיצות מזלג).
8. מניחים בתבנית אפיה בגודל מתאים, מורחים מעט ביצה טרופה מעל כל אמפנדה ואופים בחום בינוני (180º) כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
|