המרינדה (משרה) המוצגת לכם במתכון זה הינה מרינדה המיועדת לבשר ולדגים.
אנו ממליצים להשרות את הבשר/פרגית/כרעיים/כנפיים/דג במרינדה במשך יממה לפני הצליה.
רכיבים:
2 כפות שמן קנולה
2 כפות מיץ מלימון טרי
1 כף רוטב סויה
½ כפית כורכום
½ כפית טבסקו (אדום)
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים (לא חובה)
1 כפית כמון
2 שיני שום, קלופות וכתושות דק
2 - 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר בפומפיה
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
½ בצל בינוני, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. למעבד המזון מכניסים את שמן הקנולה, מיץ הלימון, רוטב הסויה, הטבסקו, הכורכום, הכמון, גרגיעי הכוסברה הטחונים ומעבדים מספר שניות, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מסדרים בתבנית המשרה את הבשר/עוף/דגים ויוצקים מעל כחצי מכמות התערובת.
3. מוסיפים מעל לבשר/עוף/דגים את השום הכתוש, הג'ינג' והבצלים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
4. מידי 4 שעות, מוציאים מהמקרר ויוצקים מעט מהרוטב. (כך עד לסיום כמות הרוטב).
|