מרינדה זו הינה חריפה במעט.
המרינדה מתאימה לפרגיות ולדגים.
מומלץ להשרות את הבשר במרינדה במשך יממה לפני הצליה.
רכיבים:
8 שיני שום, קלופות וכתושות
6 כפות מיץ מלימון טרי
6 כפות שמן זית איכותי
10 פלפלים חריפים קטנים, חצויים (במידה ורוצים את המרינדה חריפה יותר, משאירים את הגרגירים)
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
1 כפית שורש ג'ינג'ר, מגורר
4 כפות גרגירי כוסברה, כתושים
4 כפות כמון
4 כפות פפריקה מתוקה
½ כפית קינמון (אבקה)
1 כפית פלפל שחור, גרוס
אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מערבבים היטב את הרכיבים.
2. מניחים את הבשר/דגים בקערה ויוצקים מעל את המרינדה.
3. עוטפים הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ 24 שעות לפני הצלייה.
|