שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים חריימה PDF הדפסה דוא
מתכונים - דגים ופירות ים

רכיבים:

 

1 ק"ג דגי ים לפי בחירה

12 שיני שום

3 כפות פפריקה חריפה

2 כפות פלפל צ'ומה (סחוג)

כפית גדושה של מלח

3 כפות רסק עגבניות

קימל טחון

כמון

¾ כוס שמן

1 לימון טרי

מים


אופן ההכנה:


1.מנקים את הדג וממליחים אותו היטב.

2. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם (לא רותח).

3. מנמיכים את האש, מוסיפים את הפפריקה והפלפל צ'ומה. בוחשים במהירות למספר שניות על מנת לצרוב את הפפריקה. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש, מערבבים ומוסיפים רסק. (לא מפסיקים לערבב במשך חצי דקה).

4. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל.

5. מוסיפים מים עד שהרוטב מגיע לסמיכות רצויה. מבשלים כעשרים דקות.

6. מניחים את הדג כשהמים מכסים שלושת רבעי מגודלו. מוסיפים כפית מלח, שתי כפיות קימל טחון וכפית כמון. מבשלים עוד 7 דקות על אש גבוהה.

7. סוחטים מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות.

 



חפשו מתכון נוסף: