מתכון חגיגי לראש השנה. סלט טאבולה עם רימונים.
רכיבים:
½1 כוסות בורגול עבה
½1 כוסות גרגירי רימון טרייים
½1 כוס תערובת של עשבי תיבול, קצוצים (מעל פטרוזיליה, מעט כוסברה, מעט נענע, מעט סלרי)
½ כפית צ'ילי מתוק, יבש וקצוץ
לרוטב:
מיץ מלימון אחד
מעט שמן זית
½ כפית סוכר חום
מלח, פלפל שחור טרי
½1 כפיות רכז רימונים
אופן ההכנה:
1. מכניסים את הבורגול לקערה ומכסים במים רותחים. משהים משך 20 דקות (עד שהבורגול יספח את המים).
2. מסננים את שאריות המים ומשהים בצד לקירור.
3. מערבבים היטב את רכיבי הרוטב, עד שמתקבל רוטב בעל מרקם אחיד.
4. את עשבי התיבול, גרגירי הרימון והצ'ילי מכניסים לקערת ההגשה. מוסיפים את הבורגול ומעל יוצקים מהרוטב.
5. מערבבים היטב ובזהירות. טועמים ומתקנים במידת הצורך תיבול.
|