רכיבים:
7 ביצים (מופרדות לחלבון-חלמון)
750 גרם גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה
½1 כוסות סוכר
1 שקיק סוכר וניל
2 כפות גדושות של פודינג וניל
גרידה מלימון אחד
4 כפות קורנפלור
קורט מלח
אופן ההכנה:
הליך הרכבת העוגה מתבצע בשלושה שלבים:
הראשון:
1. לקערה גדולה מוסיפים את השמנת והגבינה ומערבבים.
2. תוך כדי ערבוב מתמיד (כדי שלא יווצרו גושים) מוסיפים ¼ כוס סוכר, את החלמונים, סוכר הוניל והקורנפלור.
השני:
1. לקערה נוספת מוסיפים את החלבונית וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת קצף יציב.
2. מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבבים.
השלישי:
1. מקפלים לקערת החלבונים ¼ מהתערובת שבקערה הראשונה (החלמונים והגבינות) ומערבבים, כך חוזרים על הפעולה כשבכל פעם מקפלים ¼ מהכמות.
2. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה עגולה.
3. מחממים את התנור לחום גבוה של 200º (חשוב להניח בתחתית התנור מים לצורך לחות).
4. אופים במשך כ - 30 דקות.
5. מנמיכים את הטמפרטורה ל 160º ואופים למשך 30 דקות נוספות.
|