מתכונים -
דגים ופירות ים
|
נסיכת הנילוס בירקות בתנור
רכיבים:
ק"ג וחצי נסיכת הנילוס
שני בצלים קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
צרור פטרוזיליה
1 פלפל חריף
מלח
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
רסק עגבניות
¼ כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מניחים את הדג בכלי שטוח. מפזרים מעט מלח גס.
2. מכסים את הדג בתערובת מיץ לימון ומים – משרים כשעתיים.
3. מטגנים את הבצל והשום כדקה ומוסיפים את הפלפל האדום, רסק העגבניות, הפטרוזיליה ושאר התבלינים וכ- ½ כוס מים. מבשלים כרבע שעה.
4. מוציאים את הדג מהמשרה ומניחים בכלי אפיה על מצע ירקות. מכסים את הדג בשאר תערובת הירקות.
5. מכסים את הכלי בנייר אלומיניום ואופים כ- 35 דקות.
|
|