מתכונים -
מילון מונחים קולינרי
|
מה זה בעצם ?
חומץ בלסמי הוא חומץ איטלקי טיפוסי המופק מענבים טריים המשומרים במשך שנים רבות בחביות עשויות מסוגי עץ שונים, המשביחים את טעמו. חומץ בלסמי סמיך יותר מחומץ רגיל וצבעו כהה כעין המהגוני. בעת קניית חומץ בלסמי יש להקפיד שעל התוויות מופיעות האותיות MO המאשרות שהוא ייוצר באיזור העיר מודנה שבאיטליה והאותיות DOC - המאשרות שהחומץ עומד בדרישות התקן. מחירו של החומץ הבלסמי עולה ככל שהוא ישן יותר. חומץ בלסמי משמש לתיבול מאכלים, ירקות וסלטים ולמנות איטלקיות שונות.אגב, חומץ בלסמי ישן, אפשר לשתות כמו קוניאק.
|
|