שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
פלורנטין PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגיות

מה זה בעצם?


פלורנטין, עוגיה איטלקית פופולרית, היא מעין ממתק-מאפה דק ופריך, העשוי משקדים וקליפות תפוזים מסוכרות, ומצופה בשוקולד מריר. הייחוד של המתכון טמון בכך שקודם מבשלים את הבצק, ורק אחר כך אופים אותו. לאחר האפייה, מצפים צד אחד של העוגייה בשוקולד מריר, ומקשטים בסלסולים דקורטיביים.


רכיבים:

 

1 כוס שקדים פרוסים מולבנים

3 כפות (45 גרם) חמאה

3 כפות שמנת מתוקה

2 כפות דבש

½ כוס אבקת סוכר מנופה

¼ כוס קמח

¼ כוס קליפות תפוזים מסוכרות, קצוצות דק מאוד

קליפה מגוררת (מ-2 תפוזים)


לציפוי השוקולד:


200 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ

 

כלים:


3 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה



אופן ההכנה:


1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
2. קוצצים גס חצי כוס שקדים. מניחים את שאר השקדים בצד, לקישוט.

3. בסיר בינוני שמים את החמאה, השמנת, הדבש ואבקת הסוכר, ומביאים לסף רתיחה מעל לאש בינונית, תוך ערבוב רצוף. ממשיכים להרתיח את התערובת במשך 1 דקה, תוך ערבוב רצוף. מסירים מהאש. מנפים את הקמח מעל לתערובת, ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את חצי כוס השקדים הקצוצים, את קליפות התפוזים המסוכרות ואת קליפת התפוז המגוררת.

4. מניחים את התערובת
בתלוליות קטנות ואחידות מעל לתבנית בעזרת כפית, במרווחים של 8 ס"מ ביניהן
(רצוי לא לעשות עוגיות גדולות מדי ולא לצופף אותן בתבנית, כי הן מתפשטות
מאד באפייה). משטחים מעט את העוגיות באצבעות מעט רטובות. מפזרים בנדיבות
את שאר פרוסות השקדים לקישוט מעל העוגיות, ומהדקים בעדינות.

5. אופים במשך 7-5 דקות, או עד שהעוגיות בצבע זהוב-קרמל. בודקים
לעיתים קרובות, כיוון שהעוגיות נאפות מהר מאוד אחרי שהן מתחילות לקבל צבע ועלולות להישרף.
6. מוציאים את התבניות מהתנור. מייד, בעודן חמות מאד, ובעזרת חותכן עגול
בקוטר 8 ס"מ, (או כוס דקה) "אוספים" את העוגיות לעיגול יפה ואחיד. לאחר 1
דקה, מעבירים בזהירות את ניירות האפייה עם העוגיות למשטח, ומניחים כך
לצינון מלא. מסירים את העוגיות ומניחים על נייר פרגמנט כשהצד החלק למעלה.

7. ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים (באן מארי). בעזרת מרית קטנה
לקישוט או סכין חלקה, מצפים את הצד החלק של כל עוגייה בשוקולד מומס. לאחר
כמה דקות, מעצבים סלסולים דקורטיביים בצורת גלים, בעזרת מזלג, או ב"מסרק"
מיוחד לאפייה. מניחים את העוגיות עם הציפוי כלפי מעלה לייצוב במשך כשעה,
עד שהשוקולד מתקשה (לזירוז התהליך, אפשר להניחן במקרר לכמה דקות).

שומרים את העוגיות בקופסה אטומה, במקרר או במקפיא, עם שכבות של נייר פרגמנט ביניהן.



חפשו מתכון נוסף: