מתכונים -
צמחוני
|
רכיבים:
½ כוס עדשים 2 בצלים כוס אורז כפית מלח ½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מבשלים את העדשים בכמות גדולה של מים עד לריכוכם - כחצי שעה בסיר רגיל וכרבע שעה בסיר לחץ. כשהעדשים רכים מסננים את המים.
- עד שהעדשים מתרככים קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאורז נעשה שקוף.
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים. כשהמים בסיר חוזרים למצב של רתיחה מורידים את האש עד למינימום ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.
- מבשלים במשך כ-20 דקות, עם סיר מכוסה היטב. אם האורז לא מספיק מבושל יש להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לבשל עד לאידוי המים.
- כאשר האורז והעדשים מוכנים, מאחדים ביניהם בעדינות.
|
|