מתכונים -
סלטים
|
רכיבים:
לבטטות:
3 בטטות בינוניות
½ כוס שמן זית
2-3 כפות סוכר חום
2 כפיות מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית קינמון
מיץ מלימון אחד גדול
2 כפות עלי תימין (מופרדים מהענפים)
לסלט:
2-3 צרורות עלי רוקט
250 גרם גבינה בולגרית
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית סוכר חום
4 כפות חומץ בלסמי
3 כפות חומץ בן יין
¼ כוס שמן תירס
½ כוס עירית קצוצה
2 כפות צנוברים קלויים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
2. שוטפים את הבטטות ופורסים אותם (על הקליפה) לפרוסות בעובי ל ½1 ס"מ.
3. שמים בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים הכל ביחד.
4. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור למשך 30 דקות, עד שהבטטות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומקררים.
5. לוקחים צנצנת ומכניסים לתוכה את כל מרכיבי הרוטב. מנערים היטב.
6. מכניסים את עלי הרוקט לקערה,יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים.
7. מעבירים את העלים לצלחת ומסדרים מעליהם את פרוסות הבטטה.
8. מפזרים מעל גבינה מפוררת.
|
|