מתכונים -
סלטים
|
רכיבים:
1 כוס לוביה יבשה מושרית במים לילה קודם
½ ק"ג לוביה טרייה שטופה ונקייה מהקצוות
1 כוס עגבניות קצוצות
1 כוס בצל לבן קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
½ כוס מיץ לימון
½ כוס + 4 כפות שמן זית
מלח פלפל שחור גרוס
3 יחידות פלפל סודני (לא חובה)
מים לבישול
אופן ההכנה:
1. הלוביה היבשה: מסננים את הלוביה היבשה ושוטפים. מכניסים לסיר בינוני את הלוביה, מכסים במים, מוסיפים חצי כוס שמן זית, פלפל סודני ו-2 כפיות מלח ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מוודאים שהלוביה התרככה ומניחים בצד.
2. הלוביה הטרייה: מכינים קערה עם מי קרח. מרתיחים 2 ליטר מים ומלח (הרבה מלח) וחולטים את הלוביה הטרייה במשך 3 דקות, מעבירים למי הקרח ומסננים.
3. הרכבת הסלט: מניחים את הלוביה היבשה עם מעט מנוזלי הבישול בקערת ערבוב, מוסיפים את הלוביה הטרייה ושאר המרכיבים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים שמן זית מעל.
|
|