שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
סלט לובייה ועגבניות PDF הדפסה דוא
מתכונים - סלטים

רכיבים:

 

1 כוס לוביה יבשה מושרית במים לילה קודם

½ ק"ג לוביה טרייה שטופה ונקייה מהקצוות

1 כוס עגבניות קצוצות

1 כוס בצל לבן קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות

½ כוס מיץ לימון

½ כוס + 4 כפות שמן זית

מלח פלפל שחור גרוס

3 יחידות פלפל סודני (לא חובה)

מים לבישול


אופן ההכנה:


1. הלוביה היבשה: מסננים את הלוביה היבשה ושוטפים. מכניסים לסיר בינוני את הלוביה, מכסים במים, מוסיפים חצי כוס שמן זית, פלפל סודני ו-2 כפיות מלח ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מוודאים שהלוביה התרככה ומניחים בצד.

2. הלוביה הטרייה: מכינים קערה עם מי קרח. מרתיחים 2 ליטר מים ומלח (הרבה מלח) וחולטים את הלוביה הטרייה במשך 3 דקות, מעבירים למי הקרח ומסננים.

3. הרכבת הסלט: מניחים את הלוביה היבשה עם מעט מנוזלי הבישול בקערת ערבוב, מוסיפים את הלוביה הטרייה ושאר המרכיבים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים שמן זית מעל.



חפשו מתכון נוסף: