שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
חמין עוף PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר



רכיבים:


1 עוף שלם מחולק ל-8 חלקים

1 כפית פפריקה

4 כפות שמן תירס

8 דפי לזניה שבושלו במי מלח

4 ביצים

1 כף דבש אקליפטוס

1 כוס אפונה קפואה (שהופשרה)

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:

 

1. מטגנים במחבת את חלקי העוף עד שהם משחימים , ומניחים בצד.
2. קורעים בעזרת הידיים את דפי הלזיה המבושלים לרצועות דקות ומוסיפים אותם למחבת. מטגנים מעט ומניחים בצד.
3. מטגנים את השזיפים מס' דקות ומניחים בצד.
4. יוצקים את הדבש לסיר ( בגודל בינוני) ומבשלים עד שישחים. לאחר ההשחמה, מוסיפים 1/2 כוס מים ומניחים מעל את חתיכות.
5. מעל חתיכות הלזניה, מניחים את השזיפים ואת חתיכות העוף כאשר העור כלפי מעלה.
6. מפזרים מעל קורט פפריקה, מכסים בנייר אפייה, מניחים את הביצים ומכסים במכסה.
7. מביאים לרתיחה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 90 מעלות למשך 14 שעות.
8. לפני תום האפיה, מפזרים את האפונה, מכסים שוב ואופים למשך 10 דקות נוספות.



חפשו מתכון נוסף: