רכיבים:
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
3 מכלי שמנת מתוקה
100 גר' ביסקוויטים (רצוי פתי בר)
1 כוס אספרסו
½ כוס ליקר קלואה
1 גבינת מסקרפונה
150 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
2 כפות אבקת קפה נמס
4 כפות סוכר אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1. לוקחים סיר קטן ויוצקים אליו את השמנת. מבשלים על אש נמוכה ותוך כדי בישול מוסיפים חלק מקוביות השוקולד. מבשלים עד שמתקבל מרקם אחיד. 2. לוקחים קערה קטנה, בה מערבבים את הקלואה והקפה נמס. ( לאחר ערבוב מניחים בצד).
3. טובלים ¼ מהביסקוויטים בתערובת הקפה ומסדרים אותם בתבנית.
4. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, מערבבים עם הגבינה והסוכר עד שהסוכר מתמוסס.
5. מורחים את תערובת הגבינה מעל הביסקוויטים עד לגובה ½ תבנית.
6. טובלים את יתרת הביסקוויטים ומסדרים מעל הגבינה.
7. מקציפים את יתרת השוקולד עם יתרת הקצפת המוכנה ולבסוף משטחים בדפנות העוגה.
8. לוקחים מסננת קטנה ומסננים מעט אבקת קקאו מעל העוגה.
|