שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
ורגבלש (Vargabeles) PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות



רכיבים:

 

2 יריעות בצק עלים מוכן


למילוי:


300 גרם אטריות ביצים דקות

½ ק"ג גבינה כחושה מסוג טוב טעם

150 גרם אבקת סוכר

50 גרם חמאה

100 גרם צימוקים

2 גביעי שמנת חמוצה

4 ביצים

20 גרם סוכר וניל או גרגירי מקל וניל

קליפת לימון מגוררת

50 גרם חמאה מומסת -  לשימון

חופן פירורי לחם


אופן ההכנה:


1. מבשלים את האיטריות עד שהן מתרככות. שוטפים אותן, מסננים ומשמנים בחמאה. מניחים בצד.

2. מכינים את המילוי: מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים. מסננים את הגבינה.

3. מערבבים לעיסה אוורירית את החמאה, חלמונים, וניל ואבקת סוכר. מוסיפים את הגבינה, שמנת חמוצה, צימוקים וקליפת לימון מגוררת. בוחשים היטב. 4

. מוסיפים לבלילה את האיטריות המבושלות - ולבסוף מקפלים פנימה את קצף החלבונים.

5. מרכיבים את העוגה: משמנים תבנית בחמאה. מרפדים בה מיריעות בצק העלים, משמנים אותן היטב בחמאה מומסת ומפזרים מעט פירורי לחם.

6. יוצקים מעל את המילוי. מכסים בעלי הבצק שנותרו. מושחים בנדיבות בחמאה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שמזהיב. לאחר שהצטננה קלות, מפדרים באבקת סוכר ופורסים.



חפשו מתכון נוסף: