שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
טארט תפוחים PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות

 

רכיבים:


בצק:


200 גרם קמח רגיל (½1 כוסות)

¼ כפית אבקת אפייה

70 גרם אבקת סוכר

150 גרם חמאה או מרגרינה, ללא מלח

½ כפית קליפת לימון מגוררת דק

1 חלמון

2 עד 3 כפות מים


מלית שקדים:


100 גרם שקדים מולבנים, קצוצים

½ כוס סוכר

2 ביצים

100 גרם חמאה או מרגרינה, ללא מלח

½ כפית תמצית וניל

3 טיפות תמצית שקדים

3 כפות שטוחות קמח רגיל


ציפוי תפוחים בדבש:


3 תפוחי עץ בינוניים

50 גרם חמאה, או מרגרינה

2 כפות דבש

4 כפות ליקר תפוזים


אופן ההכנה:


הבצק:


1. שמים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמרגרינה או החמאה, במיכל של מעבד מזון עם סכין מתכת.

2. מפעילים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הווניל. טורפים את החלמון עם המים הקרים ויוצקים על הפירורים. מפעילים את המעבד ב"פולסים", עד שמתחיל להתגבש בצק. מוציאים ומניחים על יריעה גדולה של נייר אפייה ומהדקים את כל הפירורים עד שנוצר כדור.

3. עוטפים בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר 20 דקות.

4. מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומשמנים תבנית מתפרקת שגודלה הוא 24 ס"מ.

5. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות, או על יריעת פלסטיק, לעיגול קצת יותר גדול מקוטר התבנית. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית. מיישרים את הבצק ומהדקים לתחתית ולדפנות. מיישרים את עודפי הבצק שיוצאים מהתבנית.


המלית:


1. שמים במעבד מזון את השקדים וטוחנים אותם עד שייהפכו לפירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר, הביצים, החמאה ותמציות הטעם. מפעילים שוב לאיחוד מלא של כל המרכיבים. לבסוף מוסיפים את הקמח ומאחדים אותו לתוך התערובת.

2. מורחים את המלית על קלתית הבצק בעובי שווה. שמים את התבנית בתנור שחומם מראש. אופים במשך 15 דקות. מקטינים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 10 עד 15 דקות, או עד שהקלתית נראית זהובה והמלית מוצקה. מוציאים מהתנור ומצננים בתוך התבנית.


התפוחים:


1. מחלקים את התפוחים ל-12, לאורך, לקבלת פלחים דקים ומסלקים את הליבות.

2. מחממים במחבת גדולה את החמאה או המרגרינה ומטגנים 5 דקות את התפוחים עד שהם מתרככים מעט ומזהיבים. מוסיפים את הדבש ומטגנים 2 דקות בעדינות והופכים מצד לצד.

3. מזלפים את הליקר ומבשלים דקה. מוציאים את הפלחים ומסדרים בצורה מסודרת על מלית השקדים.

4. מוסיפים כף ריבת מישמש, מצמצמים את הרוטב במחבת ומורחים על התפוחים. אפשר זורים מסביב ½ כוס שקדים פרוסים, קלויים.



חפשו מתכון נוסף: