שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
יאקיטורי - עוף בסגנון יפני PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר



רכיבים:


1 ק"ג עוף. כרעיים, פילה, פרגיות, חזה או כנפיים
ארבעה בצלים ירוקים, החלק הלבן בלבד
1 פלפל ירוק, חריף או רגיל
שיפודי עץ דקים


לרוטב:


1 כוס רוטב סויה
1 כוס מירין (סוג של יין סאקה יפני מתוק, ניתן לקנות בחנויות מזרח רחוק וטיב טעם)
1 כף גדושה סוכר
לאוהבי החריף, אפשר להוסיף רוטב חריף כלשהו
מעט תערובת "שבעת התבלינים" (7 spices)
קורט ווסאבי


אופן ההכנה:

 

1.  משרים את השיפודים במים למשך  ½ שעה לפחות, כדי שלא יישרפו במהלך הצלייה.

2.  חותכים את העוף לחתיכות בגודל אגודל ואת הבצל והפלפל לקטעים של 2 ס"מ.

3.  מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שהתכולה מצטמצמת לכדי 2/3.

4.  מרכיבים את השיפודים - וזה הסדר המסורתי: ירכי עוף עם בצל, חזה עוף עם נקודות ווסאבי ופלפל, כנפי עוף לבד, ולנועזים שביניכם-שיפודי עור ושיפודי סחוס.

5. צולים את השיפודים על גריל פחמים. בעזרת מברשת, מורחים מעל רוטב מידי פעם.

6. עם תום הצלייה, טובלים ברוטב ומגישים מייד עם אורז דביק וסאקי קר, או חם.



חפשו מתכון נוסף: