רכיבים:
150 גרם ביסקוויטים עוגיות רגילים (כמו פתי-בר) בטעם שוקולד או וניל, מרוסקים
50 גרם חמאה מותכת
לתערובת:
½1 מיכלים של שמנת מתוקה 32%
250 גרם גבינת שמנת
1 כוס סוכר 24 עוגיות אוריו (חבילה וחצי)
לציפוי:
½ מיכל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה. מעבירים לתחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (זו המומלצת, אבל גם מרובעות או עגולות קטנות או גדולות יותר תעבודנה), מהדקים לתחתית בלבד (לא לדפנות) בכף ומניחים במקרר.
2. מקציפים חבילה וחצי של שמנת לקצפת סמיכה (שמנת 32% בלבד ולא משהו אחר). מניחים במקרר.
3. מעבדים את הגבינה והסוכר למחית חלקה לגמרי. מקפלים פנימה את הקצפת.
4. שוברים את עוגיות האוריו לחתיכות די קטנות (בגודל של ציפורן). לא לרסק! רק לשבור. מערבבים לתוך תערובת השמנת-קצפת, ויוצקים לתבנית שבמקרר, מעל תחתית הביסקוויטים. מכסים ומניחים במקפיא לארבע שעות לפחות (ועדיף לילה שלם).
5. מכינים את הציפוי: מביאים את חצי חבילת השמנת הנותרת לרתיחה עדינה בסיר קטן ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים חמש דקות. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי. יוצקים על העוגה ומחזירים למקפיא לעוד ארבע שעות.
|