מתכונים -
עוגות
|
רכיבים:
תבנית קפיצית בקוטר של 26 ס"מ
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
½1 כוסות קמח תופח
3 אפרסקים גדולים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות (שהאפרסקים לא יהיו רכים או קשים מידי)
170-340 גרם אוכמניות טריות (חבילה אחת -שתיים)
3 כפות סירופ מייפל
מעט מרגרינה לשימון התבנית
אופן ההכנה:
1. לקערת המיקסר מכניסים את החמאה ואת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קרם. מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את הקמח ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.
2. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני של 170 מעלות. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה ½- ¾ מהעיסה.
3. מפזרים מעל העיסה את האוכמניות ואת האפרסקים בצורה אחידה.
4. יוצקים מעל הפירות את המייפל, יוצקים מעליו את יתרת העיסה ומיישרים ככל שניתן. 5. אופים במשך 40-45 דקות.
|
|