שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת גבינה וריבת חלב PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות

רכיבים:

 

תבנית אפיה עגולה בקוטר 26 ס"מ


הבסיס:


200 גרם ביסקוויטים (פתי בר) מפוררים

70 גרם חמאה מומסת


המלית:


750 גרם גבינה לבנה 5%

4 ביצים

100 גרם אבקת סוכר

80 גרם אינסטנט וניל

300 גרם שמנת חמוצה (גביע וחצי)

30 גרם סוכר וניל (3 שקיות)

1 כפית קליפת לימון מגוררת


הציפוי:


400 גרם שמנת מתוקה

50 גרם אבקת סוכר

200 גרם סירופ ריבת חלב או ריבת חלב


אופן ההכנה:


1. מחממים מראש את התנור לחום גבוה של 200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים חמים.

2. מערבבים את פירורי הביסקוויט עם החמאה המומסת ומרפדים את תחתית התבנית בתערובת.

3. מערבלים את חומרי המלית עד שמתקבלת תערובת אחידה ויוצקים אותה על גבי תערובת הביסקוויטים.

4. אופים במשך 10 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עד ששולי העוגה מזהיבים והמרכז עדיין רך ולא יציב.

5. מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור לסדק צר ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו במשך כחצי שעה.

6. מוציאים את העוגה ולאחר צינונה מכניסים אותה למקרר.

7. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר. כשהשמנת מתחילה להתייצב מוסיפים 100 גרם סירופ ריבת חלב או ריבת חלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

8. מערבבים בקיפול לתוך הקצפת את שאר סירופ ריבת החלב או ריבת החלב.

9. מורחים את הציפוי על העוגה. 10. מומלץ לעטר את העוגה בשוקולד מריר מגורר.



חפשו מתכון נוסף: