רכיבים:
לבסיס:
1 ביצה
30 גרם קמח
30 גרם סוכר
גרידת לימון
וניל
קורט מלח
לעוגה:
שלב א':
1 ק"ג גבינה 9%
30 גרם סוכר
10 חלמונים
גרידת תפוז/לימון
מעט תמצית וניל
90 גרם קמח
שלב ב':
10 חלבונים
250 גרם סוכר
ציפוי:
2 יח' שמנת חמוצה
50 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הבסיס:
1. מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר, עד שמכפילים את נפחן פי 5, בסוף מוסיפים את יתרת החומרים. מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות.
העוגה:
1. מכינים תבנית רינג גודל 28. מכניסים לתוכה נייר אפיה, בתוכו שמים כבסיס את הבסיס. מערבבים את כל החומרים של חלק א' עד לקבלת מסה אחידה.
2. בנפרד מקציפים את החלבונים עם הסוכר (חלק ב') (את הסוכר מוסיפים לקראת הסוף) ולאחד בתנועות קיפול עם המסה של חלק א'.
3. האיחוד נעשה: חצי מכמות החלבון לחלמון, לערבב בתנועות קיפול ואז יתרת כמות החלבון לחלמון. (ניתן לעשות זאת ביד). לשפוך את המסה על תחתית הבסיס המונחת בתוך הרינג. (התחתית יכולה להיות גם רולדה אפויה/בצק פריך).
חשוב !! מכניסים תבנית אינגליש עם מים לתחתית התנור. אופים בחום של 210 מעלות במשך 10 דקות (כשהיא מתחילה לקבל צבע זהוב).
4. לאחר מכן מוציאים את התבנית ועם סכין מסור או פלטה משחררים את דפנות העוגה מהרינג – כדי שלא תתבקע. וממשיכים לאפות בחום של 170-180 מעלות במשך 50 דקות.
5. לכסות את העוגה בנייר אפיה. (בלי חום עליון).
הציפוי:
6. מערבבים את השמנת עם אבקת הסוכר, מורחים על העוגה החמה, ומכניסים להמשך אפיה בן 7 דקות. מצפים באבקת סוכר מעל (אם מכניסים למקרר האבקה נמסה והופכת נוזלית).
|