רכיבים:
לבסיס:
250 גרם פירורים מעוגיות פתיבר מרוסקות
150 גרם חמאה
למילוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 9%
½ כוס חלב
½ כוס סוכר קליפת לימון מגוררת
½ שקית ג'לטין
¼ כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה. מוסיפים את פירורי הפתיבר ומערבבים.
2. משמנים את תחתית התבנית ומרפדים בכ 2/3 מתערובת שברי הפתי בר והחמאה. את ה 1/3 הנותר משאירים לבנתיים בצד.
3. מקציפים את השמנת המתוקה עד שדרגה של קצפת יציבה.
4. מכניסים לקערת המיקסר את הסוכר, החלב והגבינה ומערבלים במהירות נמוכה במשך 2 דקות.
5. מוסיפים את הפודינג וממשיכים בערבול במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את קליפת הלימון תוך כדי הערבול.
6. בקערית עם מים רותחים ממיסים את הג'לטין ומצננים.
7. מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
8. יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומערבבים בזהירות.
9. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את 1/3 הפירורים שנותר מעל העוגה.
10. מכניסים למקרר למספר שעת.
|