מתכונים -
אוכל הודי
|
הצעת הגשה.
אורז בסמתי הודי מומלץ להגשה לצד תבשיל עוף בקארי ובליווי לחם הודי נאן.
רכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי
3 כפות שמן צמחי
½ בצל, קצוף דק
פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
½ כפית שום
½ כפית גראם מסלה
1 כפית מלח
¾2 כוסות מרק עוף
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז מספר פעמים ומסננים.
2. משרים את האורז לחצי שעה ב 6 כוסות מים. מנקזים מספר דקות במסננת.
3. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית ומטגנים את הבצל להשחמה קלה.
4. מוסיפים אורז, פלפל חריף, גראם מסלה, שום ומלח. מערבבים כ 5 דקות עד שכל האורז מכוסה בתבלינים ובשמן.
5. מוסיפים את המרק לסיר ומביאים לרתיחה.
6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ 25 דקות.
|
|