הצעת הגשה.
רכיבים:
4 כפות שמן זית
2 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
½ כוס אפונה (קפואה, או מקופסת שימורים - אחרי שטיפה)
1 בצל גדול, קצוץ
5 שיני שום, קצוצות
1 כפית שורש ג'ינג'ר, קצוץ
1 עגבניה קצוצה או 2 כפות רסק עגבניות
אופציות להוספה:
¼ כוס שעועית ירוקה, חתוכה
½ כוס כרובית, חתוכה
½1 גזרים, חתוכים
תבלינים:
2-3 עלי דפנה
מקל קינמון (2-3 ס"מ)
3 תרמילי הל
מלח
1 כפית כורכום
1 כפית צ'ילי (אבקה או טרי קצוץ)
1 כפית אבקת כוסברה
½ אבקת קארי
¾ כפית גאראם מאסאלה (או חוויג' למרק)
תבלינים נוספים אופציונליים:
½ כפית כמון (רצוי זרעים)
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
6 מסמרי ציפורן
10 חוטי זעפרן, מושרים ב – 2 כפות מים חמים
חופן כוסברה טרייה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. לשפוך לסיר 3 כפות שמן. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את הבצל. מטגנים עד להשחמה. (אחרי שמשחים - אפשר לטחון את הבצל בבלנדר עם ½ כוס מים, ולהוסיף לרוטב לפני האורז).
2. מוסיפים לסיר - 2 עלי דפנה, 3 תרמילי הל פתוחים, 2-3 ס"מ מקל קינמון, ½ כפית זרעי כמון, להקפיץ כדקה, להוסיף ג`ינג`ר ושום ומערבבים היטב (אפשר לטחון את השום והג'ינג'ר בבלנדר עם ½ כוס מים ולהוסיף למחבת) מטגנים כשתי דקות.
3. מוסיפים את העגבנייה, כפית כורכום, כפית צ`ילי, כפית אבקת כוסברה, ½ כפית אבקת קארי, ¾ כפית גאראם מאסאלה, ½ כפית מלח (אם הבצל טחון – להוסיף אותו עכשיו, ואז לא להוסיף מים), ½ כוס מים. מערבבים היטב ומבשלים במשך כ - 5 דקות.
4. מוסיפים את הירקות.
5. מוסיפים את האורז ו - ½2 כוסות מים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות עד שכל המים נעלמים. אם משתמשים בזעפרן – מוסיפים אותו אחרי כ 20 דקות בישול.
מומלץ: להוסיף אגוזים (קשיו, פיסטוק, או כל אגוז אחר – לא פקאן) או שקדים קלופים, וצימוקים.
אפשר להוסיף צנובר קלוי.
|