שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
אורז פילאו PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל הודי


הצעת הגשה.


רכיבים:

 

4 כפות שמן זית

2 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
½ כוס אפונה (קפואה, או מקופסת שימורים - אחרי שטיפה)
1 בצל גדול, קצוץ
5 שיני שום, קצוצות
1 כפית שורש ג'ינג'ר, קצוץ
1 עגבניה קצוצה או 2 כפות רסק עגבניות

 

 

אופציות להוספה:

 

 

¼ כוס שעועית ירוקה, חתוכה

½ כוס כרובית, חתוכה
½1  גזרים, חתוכים

 

 

תבלינים:

 

 

2-3 עלי דפנה

מקל קינמון (2-3 ס"מ)
3 תרמילי הל
מלח
1 כפית כורכום
1 כפית צ'ילי (אבקה או טרי קצוץ)
1 כפית אבקת כוסברה
½ אבקת קארי
¾ כפית גאראם מאסאלה (או חוויג' למרק)

 

 

תבלינים נוספים אופציונליים:

 

 

½ כפית כמון (רצוי זרעים)
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
6 מסמרי ציפורן
10 חוטי זעפרן, מושרים ב – 2 כפות מים חמים
חופן כוסברה טרייה, קצוצה

 


אופן ההכנה:

 

 

1. לשפוך לסיר 3 כפות שמן. לאחר שהשמן חם,  מוסיפים את הבצל. מטגנים עד להשחמה. (אחרי שמשחים - אפשר לטחון את הבצל בבלנדר עם ½ כוס מים, ולהוסיף לרוטב לפני האורז).

2. מוסיפים לסיר - 2 עלי דפנה, 3 תרמילי הל פתוחים, 2-3 ס"מ מקל קינמון, ½ כפית זרעי כמון, להקפיץ כדקה, להוסיף ג`ינג`ר ושום ומערבבים היטב (אפשר לטחון את השום והג'ינג'ר בבלנדר עם ½ כוס מים ולהוסיף למחבת) מטגנים כשתי דקות.

3. מוסיפים את העגבנייה, כפית כורכום, כפית צ`ילי, כפית אבקת כוסברה, ½ כפית אבקת קארי, ¾ כפית גאראם מאסאלה, ½ כפית מלח (אם הבצל טחון – להוסיף אותו עכשיו, ואז לא להוסיף מים), ½ כוס מים.  מערבבים היטב ומבשלים במשך כ - 5 דקות.

4. מוסיפים את הירקות.

5. מוסיפים את האורז ו - ½2 כוסות מים. מערבבים ומביאים לרתיחה.

6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות עד שכל המים נעלמים. אם משתמשים בזעפרן – מוסיפים אותו אחרי כ 20 דקות בישול.

 

מומלץ: להוסיף אגוזים (קשיו, פיסטוק, או כל אגוז אחר – לא פקאן) או שקדים קלופים, וצימוקים.
אפשר להוסיף צנובר קלוי.

 

 



חפשו מתכון נוסף: