שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
מתכון לזניה PDF הדפסה דוא
מתכונים - חלבי



רכיבים:

 

1 חבילת דפי לזניה

200 גרם רסק עגבניות (אני משתמש ברסק עגבניות של יכין, אך ניתן להשתמש בכל רסק)

3 גביעי קוטג'

2 ביצים

1 כפית פטרוזיליה, קצוצה

1 שקית גבינה צהובה, מגוררת

2 שיני שום, קלופות וכתושות

1 כפית אורגנו יבש

½ כפית מלח

½ כפית פלפל

חצי כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים מראש את תנור האפיה לחום בינוני (180°).

2. לקערה בינונית מוסיפים את גבינת הקוטג', הביצים והפטרוזיליה ומערבבים.

3. לקערה מוסיפים את האורגנו, המלח, השום ורסק העגבניות ומערבבים היטב.

4. משמנים קלות את תבנית האפיה (מומלץ פיירקס מרובעת ועמוקה).

5. מניחים בתחתית התבנית שכבת עלי לזניה. מעליה יוצקים מתערובת הקוטג' ומעל יוצקים מתערובת רסק העגבניות ומעליה שכבת גבינה מגוררת. מניחים מעל עוד שכבת דפי לזניה ושוב יוצקים מהתערובות לפי הסדר, כאשר בסוף, סוגרת את המנה, שכבת דפי לזניה כשמעליה שכבת גבינה מגוררת.

6. מכניסים לתנור למשך כ- 40 דקות.

 
פלפל ממולא טבעוני PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל טבעוני

 

רכיבים:


4 כוסות מים רותחים

7 פלפלים גדולים

1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק

1 גזר, קלוף ומגורר בפומפיה

1 כוס פתיתי סויה

¾ כוס אורז בסמטי, שטוף

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות אבקת מרק בצל

3 כפות רסק עגבניות (אני משתמש ביכין, אך ניתן להשתמש בכל רסק)

1 חופן פטרוזיליה, קצוצה

¾ - 1 כוס מים

 

לרוטב:

 

2 כוסות מים פושרים

4 כפות רסק עגבניות

2 כפות אבקת מרק בצל

מלח, פלפל שחור

2 כפות מיץ מלימון טרי

 

 

אופן ההכנה:

 

1. יוצקים לקערה בינונית 2 כוסות מים רותחים ומשרים את האורז (למשך זמן הכנת יתר הרכיבים).

2. יוצקים לקערה נפרדת את 2 כוסות המים הרותחים הנותרים ומשרים את שבבי הסויה למשך כרבע שעה.

3. מחממים במחבת עמוקה מעט שמן זית ומטגנים את הבצל, עד להזהבה.

4. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומבשלים במשך כ ½2 דקות.

5. שופכים את שבבי הסויה למסננת. לאחר שכל הנוזלים ניגרו, סוחטים אותם היטב בעזרת הידיים. מוסיפים את השבבים למחבת הבישול.

6. מוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה, אבקת המרק ורסק העגבניות ומערבבים היטב.

7. יוצקים למחבת מעט מים (פחות מ ¼ כוס) ומערבבים. מביאים לרתיחה ומנמיכים הלהבה. מבשלים על להבה נמוכה במשך כ - 5 דקות.

8. מסירים מהאש ומוסיפים למחבת את האורז והפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים היטב.

9. מסירים את ראש הפלפלים ומרוקנים את תוכנם.

10. ממלאים את הפלפלים בתערובת.

11. לסיר גדול מוסיפים 2 כוסות מים פושרים, 4 כפות רסק עגבניות, 2 כפות אבקת מרק בצל, 2 כפות מיץ לימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

12. מנמיכים הלהבה ומכניסים בזהירות לסיר את הפלפלים הממולאים.

13. יוצקים לכל פלפל מעט מהרוטב. מבשלים במשך כשעה על להבה נמוכה.

 

 

 
עוגת דבש דיאטטית PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות

 

 

הכמויות מיועדות להכנת 20 פרוסות עוגה, על פרוסה 191 קלוריות.

 

 

רכיבים:

 


1 כוס תה ארל גריי
½ כפית אבקת ציפורן
½ כפית ג'ינג'ר טחון
¾ כוס שמן קנולה
¾ כוס סוכר
1 כוס דבש
3 ביצים
¼2 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפיה
½1 כפיות אבקת סודה לשתייה
2  כפיות אבקת קינמון



אופן ההכנה:


1. לקערת המיקסר מוסיפים את אבקת הציפורן, כוס התה, הג'ינג'ר, שמן הקנולה, הדבש, הסוכר והציבים ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את יתרת הרכיבים וממשיכים לערבלת.
3. יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 אינץ', משומנת.
4. אופים בחום נמוך - בינוני (160º) במשך כשעה או עד שקיסם שינעץ במרכז העוגה יצא יבש.

 

 

 
עוגת גבינה דלת קלוריות PDF הדפסה דוא
מתכונים - דלי קלוריות



רכיבים:


 

1 ק"ג גבינת שמנת עד 5%

1 גביע שמנת חמוצה, עד 9%

5 ביצים

1 כף גרידת לימון

1 שקיק סוכר וניל

1 כוס תחליף סוכר (כמו סוכר/סוכרדיאט)

 

 

לציפוי:

 

 

400 גרם פירות אדומים קפואים (תותים, פטל וכד') שהופשרו

3 כפות תחליף סוכר

 

 

אופן ההכנה:

 

 

1. מוסיפים לקערת המיקסר את גבינת השמנת ואת השמנת ומתחילים לערבל במהירות נמוכה.

2. מוסיפים את הביצים, ביצה אחר ביצה. מוסיפים את תחליף הסוכר, את סוכר הוניל ואת גרידת הלימון.

3. לאחר שהתערובת נהיית אחידה, יוצקים אותה לתבנית אפייה קפיצית עגולה המשומנת בספריי.

4. אופים במשך כ- 10 דקות בחום נמוך - בינוני (170º), מנמיכים את הטמפרטורה לנמוכה (150º) ואופים למשך כ - 45 דקות נוספות. (העוגה נהיית זהובה ויציבה).

5. את הפירות האדומים מרסקים בבלנדר, מערבבים עם תחליף הסוכר ומורחים על העוגה.

6. מכניסים למקרר.

 
עוגת גבינה דיאט PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות



רכיבים:


 

1 ק"ג גבינת שמנת עד 5%

1 גביע שמנת חמוצה, עד 9%

5 ביצים

1 כף גרידת לימון

1 שקיק סוכר וניל

1 כוס תחליף סוכר (כמו סוכר/סוכרדיאט)

 

 

לציפוי:

 

 

400 גרם פירות אדומים קפואים (תותים, פטל וכד') שהופשרו

3 כפות תחליף סוכר

 

אופן ההכנה:

 

 

1. מוסיפים לקערת המיקסר את גבינת השמנת ואת השמנת ומתחילים לערבל במהירות נמוכה.

2. מוסיפים את הביצים, ביצה אחר ביצה. מוסיפים את תחליף הסוכר, את סוכר הוניל ואת גרידת הלימון.

3. לאחר שהתערובת נהיית אחידה, יוצקים אותה לתבנית אפייה קפיצית עגולה המשומנת בספריי.

4. אופים במשך כ- 10 דקות בחום נמוך - בינוני (170º), מנמיכים את הטמפרטורה לנמוכה (150º) ואופים למשך כ - 45 דקות נוספות. (העוגה נהיית זהובה ויציבה).

5. את הפירות האדומים מרסקים בבלנדר, מערבבים עם תחליף הסוכר ומורחים על העוגה.

6. מכניסים למקרר.

 

 
«התחלההקודם11121314151617181920הבאסיום»

דף 11 מתוך 787