צ'אנה מסאלה הדפסה
מתכונים - אוכל הודי



רכיבים:

 

250 גר' חומוס לבן גדול מבושל (אפשר להשתמש מקופסת שימורים)

2-3 כפות שמן צמחי

1 כפית כמון שלם

½ כפית כמון שלם

5-7 עלי קארי

1 כפית קמח חומוס

¼ כפית הינג (אספטידה)

1 עגבנייה גדולה,  מגוררת

1 כפית ג'ינג'ר,  כתוש

1-2 כפית פלפל ירוק חריף,  קצוץ

½ כפית כורכום

½ כפית צ'ילי חריף אדום,  טחון

3 כפיות כוסברה,  טחונה

½ כוס מים

מלח לפי הטעם

¼ כפית גרם מסאלה

מיץ מ - ½  לימון

 

אופן ההכנה:


1. בסיר מחממים שמן, מוסיפים את הכמון, עלי הקארי, הינג וקמח החומוס ומטגנים כ-דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הג'ינג'ר והפלפל החריף ומטגנים עוד כדקה.

2. מוסיפים את העגבנייה, הכורכום, הצ'ילי החריף והכוסברה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להיפרדות השמן מהעגבנייה (בערך 3 - 4 דקות בישול). מוסיפים את החומוס המבושל וכחצי כוס מים. מכסים עם מכסה ומבשלים כ-10 דק'.

3. מסירים את המכסה ומועכים ¼ מהחומוס (להסמכת הרוטב). מוסיפים מעט גרם מסאלה וכוסברה טרייה ומגישים.

 



חפשו מתכון נוסף: