לביבת ירקות הודית הדפסה
מתכונים - אוכל הודי



רכיבים:

 

½1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים

6 גזרים

2 פלפלים חריפים טריים,  נקיים מגרעינים וקצוצים

6 ביצים לא מבושלות

6 ביצים קשות

1 כוס בצל קצוץ

1 כפית גדושה שום כתוש

1 כפית גדושה ג'ינג'ר קצוץ

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי כמון

¼  כפית הל טחון

1 כפית גרגרי כוסברה

1 כף כורכום

1 כפית גאראם מסאלה

1 כף קמח חומוס

1 כוס כוסברה טרייה,  קצוצה

3 כפות שמן זית

1/3 – 1/2 כוס שמן לטיגון


אופן ההכנה:


1. לבשל את תפוחי האדמה והגזרים, עד לריכוך.

3. בקערה עמוקה למעוך כ - 2/3 מכמות תפוחי האדמה והגזרים עם 4 - 3 כפות ממי הבישול. להוסיף תוך כדי ערבוב את הבצל, הפלפלים החריפים, השום, הג'ינג'ר, החרדל, הכמון, ההל, זרעי הכוסברה, הכורכום והגאראם מסאלה.

4. כשהתערובת מתקררת להוסיף 6 ביצים טרופות, קמח, חומוס וכוסברה קצוצה. לערבב היטב.

5. לחתוך את הביצים הקשות, שאר תפוחי האדמה והגזר לקוביות, להוסיף לעיסה ולערבב.

6. בסיר כבד עם מכסה לחמם שמן עד שירתח, כשהשמן ממש רותח - ליצוק פנימה את הבלילה, להמשיך לטגן 2-3 דקות על אש גבוהה, להחליש את האש, לכסות את הסיר במכסה, ולהמשיך לטגן כחצי שעה. להפוך את הלביבה (אם אין מספיק שמן - להוסיף 3-4 כפות שמן ולהמשיך לטגן עוד כרבע שעה). להסיר את המכסה ולהמשיך לטגן עוד 5-10 דקות.



חפשו מתכון נוסף: