איך מבשלים אורז בסמטי הדפסה
מתכונים - אוכל הודי




רכיבים:


2 כוסות אורז בסמטי

3 כפות שמן צמחי
½ בצל, קצוף דק
פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
½ כפית שום
½ כפית גראם מסלה
1 כפית מלח
¾2 כוסות מרק עוף

אופן ההכנה:

1. שוטפים את האורז מספר פעמים ומסננים.
2. משרים את האורז למשך כ - 30 דקות ב 6 כוסות מים. בסיום, מנקזים את הנוזלים במשך מספר דקות במסננת.
3. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.
4. מוסיפים אורז, פלפל חריף, גראם מסלה, שום ומלח. מערבבים כ 5 דקות עד שכל האורז מכוסה בתבלינים ובשמן.
5. מוסיפים את המרק לסיר ומביאים לרתיחה.
6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ 25 דקות.
7. כשהרוטב מוכן להוסיף מלח לפי הטעם.

 

 



חפשו מתכון נוסף: