ג'חנון אסלי הדפסה
מתכונים - דברי מאפה

רכיבים:

1 ק"ג קמח לבן
1 מרגרינה ללא מלח
1 כפית שטוחה מלח
½ 1 כפית שטוחה סוכר
3 כוסות סודה (מבקבוק/פחית)

אופן ההכנה:

1. לנפות את הקמח ולעשות גומה. להוסיף את המלח, הסוכר והסודה – ללוש היטב.
2. לקמח מעט (אם הבצק דביק) משטח עבודה וללוש הבצק.
3. לחלק הבצק ל- 8 כדורים. להניח מעל תבנית אפייה מקומחת את הכדורים למנוחה של ½ שעה.
4. להמיס מרגרינה על אש קטנה.
5. למרוח משטח עבודה במעט מרגרינה, לקחת כדור בצק ולפתוח אותו דק (לא משתמשים במערוך), כשהפתיחה של הבצק נעשית ע"י כרית כף היד, תוך דחיפת הבצק (פעולה זו פותחת דק את הבצק) תוך מריחה במרגרינה – כשאת החלק המוכן מגלגלים. (לפני כל קטע חדש של הבצק שעדיין לא נדחף, מורחים מעט מהמרגרינה). בסוף נוצר גליל ארוך. להמשיך כך עם כל הכדורים.
6. להניח במקרר עטוף בניילון נצמד למנוחה של 2 שעות לפחות.
7. בסיר מיוחד לג'חנון או בסיר נירוסטה , מרטיבים פיתה, עוטפים אותה בנייר כסף ומניחים בתחתית הסיר (אם הסיר רחב להשתמש ב-2 פיתות).
8. לתנור שחומם היטב מראש, מכניסים את הסיר ומנמיכים את החום ל- 120 מעלות.
9. אופים במשך כל הלילה .



חפשו מתכון נוסף: