לחם זיתים הדפסה
מתכונים - דברי מאפה



רכיבים:


600 + 200 גרם קמח

2 כפות סוכר

50 גרם שמרית

50 גרם משפר אפיה

קורט מלח

¼ כוס שמן זית

¾ כוס מים פושרים

2 קופסאות שימורים של זיתים הפרוסים לעיגולים (יש לסנן את הנוזלים)

6 פרוסות גבינת טל העמק


לציפוי:


מעט קמח

50 גרם חמאה מומסת

½ כוס שומשום

מעט מלח


אופן ההכנה:


1. מערבבים את 600 גרם הקמח עם הסוכר, המלח, השמרים, משפר האפיה, השמן והמים. לשים במשך 10 דקות.

2. עוטפים את קערת הבצק במגבת לחה ומשהים להתפחה במשך שעה.

3. מוסיפים לתערובת הבצק את הזיתים ואת 200 גרם הקמח הנותרים. משהים 10 דקות נוספות.(במידה והבצק רטוב מדי, יש להוסיף עוד קמח).

4. משהים שדוב להתפחה במשך 30 דקות.

5. יוצרים מהבצק שני כיכרות, בעזרת סכין חורצים בכל כיכר מספר חריצים ומשחילים לתוכם את חתיכות גבינת טל העמק.

6. מתפיחים שוב ש-30 דקות. מברישים בחמאה המומסת, בוזקים מעליה מעט קמח, מלח גס ושומשום.

7. מכניסים לתנור לחום בינוני ואופים עד להזהבה של הלחם.



חפשו מתכון נוסף: