לחם כוסמת הדפסה
מתכונים - דברי מאפה

335 קלוריות ל-100 גר'.


רכיבים:


1 כוס קמח כוסמת

3 כוסות קמח מחיטה מלאה

2 כפות שמרים יבשים

2 כפיות מלח

½1  כפות גלוטן

2 כפיות משפר אפיה ביתי

½1  כפות דבש

1 כף שמן זית

¾1 כוסות מים


אופן ההכנה:


1. מערבבים את הקמחים, הגלוטן, משפר האפיה והשמרים. מוסיפים את המלח ומערבבים.

2. מוסיפים את שמן הזית, הדבש והמים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

3. מכים בבצק בעזרת האגרופים ויוצרים כדור. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך 15 דקות.

4. יוצרים את צורת הלחם הרצויה ומניחים אותה על גבי נייר אפיה משומן. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. מפזרים מעט מלח על הבצק, חורצים בעזרת סכין חדה ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 45 דקות. מומלץ להניח בתנור קערת מים על מנת לשמור על לחות.



חפשו מתכון נוסף: