פיצה יוונית הדפסה
מתכונים - דברי מאפה



רכיבים:

 

לבצק:

 

1 כוס מים פושרים

¼2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים או 20 - 21 גרם שמרים טריים (קצת פחות מ - ½ קובייה)

¼ כוס שמן זית

1 כפית מלח

3 -¼3  כוסות קמח

 

לציפוי:


2 - ¼2  כוסות עגבניות טריות ואו מיובשות, חתוכות לפרוסות או לקוביות

1 בצל סגול גדול,  פרוס דק

¼ כוס שמן זית

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

חופן עלי אורגנו מיובשים

 

אופן ההכנה:

 

  1. בקערת המערבל מערבלים את השמרים והמים, מכסים במגבת ומתפיחים במשך 10 דקות.
  2. מוסיפים לקערה את שמן הזית והמלח ומערבבים.
  3. מוסיפים 2 כוסות קמח ולשים עד שמתקבל בצק נוזלי.
  4. מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה, תוך כדי לישה מתמדת, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש (במידה והבצק הפך אחיד וגמיש לפני שנגמר הקמח, אין צורך להוסיף עוד קמח).   הערה:  אם הבצק עדיין דביק מעט אפשר להוסיף לו מעט שמן זית.
  5. לשים את הבצק במשך כ 5 דקות.
  6. מ רפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה. מניחים את הבצק בתבנית ומותחים אותו, כך שיכסה את כל שטח התבנית.
  7. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים 45 דקות - שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  8. מחממים את התנור לחום גבוה (200º מעלות).
  9. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי, למעט האורגנו. מסדרים את התערובת על גבי הבצק.
  10. מפזרים מעל בנדיבות עלי אורגנו.
  11. אופים במשך 45 דקות, עד שהמאפה מקבל גוון זהוב. (יתכן והאפייה תארוך כעשר דקות נוספות מאחר ומדובר בבצק עבה).

 



חפשו מתכון נוסף: