רכיבים:
2 סטייקים סינטה (לבקש מהקצב בשר טרי או מיושן)
½2 כפות שמן זית
½ ק"ג תפוחי אדמה קטנים, קלופים ושטופים (תפוחי אדמה לאפיה)
1 כף רוזמרין
1 כף תימין
קורט מלח
½ כף מלח גס
¾ כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
קיימות 2 דרכים טובות להכנת סטייקים:
1) על הגריל: יש לדאוג להניח את הסטייקים 2/3 מהזמן על צד אחד ו-1/3 מהזמן על צידו השני ולהוריד מהאש. את הסטייקים יש לטבל במלח ופלפל בלבד.
2) על מחבת פסים: מחממים את המחבת על להבה גבוה, מוסיפים מעט שמן זית. כשהשמן מעלה עשן, המחבת חמה וניתן להניח עליה את הסטייקים. מטבלים במלח ופלפל בלבד. מטגנים כ-3-4 דקות על צד אחד (במהלך הטיגון אין לגעת בסטייקים), כעבור 3-4 דקות, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים באותה הצורה.
• מערבבים בקערה את כל החומרים (פרט לסטייקים) ושופכים לתבנית.
• מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות ואופים במשך 40 דקות.
• מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, מוסיפים את הסטייקים על תפוחי האדמה ואופים ביחד למשך 5 דקות.
|