סמוסה הדפסה
מתכונים - בשר

רכיבים:


לבצק:


½ 1 ק"ג קמח

½ 3 כוסות מים פושרים

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 ביצה

½ כוס שמן


למילוי:


1 ק"ג דלעת טחונה בחורים גדולים במטחנת בשר

1 בצל יבש קצוץ דק

100 גר' בשר בקר טרי טחון פעם אחת במכונת בשר

1/3 כוס שמן

מלח, פלפל


אופן ההכנה:


מילוי:

 

1. בסיר טיגון לחמם את השמן.

2. להוסיף את הבצל לסיר ולטגן לגוון זהוב.

3. להוסיף לסיר את הבשר ולטגן עד קבלת גוון חום.

4. להוסיף את הדלעת ולערבב.

5. להוסיף 2 כפות מים, מלח ופלפל לערבב ולהרתיח.

6. לבשל על אש קטנה כ- ½ שעה עד אידוי הנוזלים ולערבב מדי פעם (להיזהר לא לחרוך את המילוי).


הבצק:


1.בקערה גדולה לאחד את כל חומרי הבצק לתת לתפוח בין שעה וחצי לשעתיים.

2. ליצור 6 כדורים, ללוש כל כדור היטב ולהתפיח שוב חצי שעה.

3. על שיש מקומח בעזרת מערוך מקומח פותחים כל כדור בצק ופורסים למשטח דק. מקמחים מדי פעם ע"מ שהבצק לא ידבק.

4.לוקחים בעזרת כפית מהמילוי ומניחים ברווחים שווים של 10 ס"מ בין אחד לשני, מניחים את המילוי רק על מחצית מהבצק הפרוס.

5. מקפלים את מחצית הבצק על פני המילוי ובעזרת גלגלת שיניים חותכים את הבצק. יוצרים צורות משולשים ומרובעים.

6.מניחים בזהירות את הבצקים הממולאים על מגש מקומח.

7. לחמם סיר טיגון עמוק עם שמן עמוק היטב.

8. בזהירות להניח את הבצקים ולטגן.

9. הבצק נוגע בשמן ומתנפח, מטגנים עד לקבלת גוון חום בהיר.

10. מניחים את המאפה המטוגן על ניר סופג.



חפשו מתכון נוסף: