רכיבים:
6 שיני שום
2 בצלים גדולים קצוצים דק פרוסת
פלפל ירוק חריף
5 כוסות מים
300 גרם אגוזי מלך
עוף בגודל בינוני מפורק
100 גרם כוסברה
חומץ
קורט מלח
ציפון
קינמון
זעפרן
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מאדים את הבצל ו-4 שיני שום, בתוספת כוס אחת של מים.
2. לאחר שהנוזלים התאדו והסיר התקרר, טוחנים את הבצל והשום בעזרת בלנדר ידני.
3. מעבירים את התערובת לסיר גדול יותר, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים על אש קטנה, עד שחלקי העוף יזהיבו.
4. בקערה נפרדת טוחנים את האגוזים, הכוסברה ו-2 שיני השום (יש לטחון פעמיים). לאחר קבלת מרקם אחיד, מוסיפים ארבע כוסות מים ומערבבים.
5. מוסיפים את התערובת לסיר עם חלקי העוף ומביאים לרתיחה.
6. מוסיפים לסיר את החומץ, חתיכת הפלפל החריף, הציפורן והקינמון ומביאים שוב לרתיחה.מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות.
7. מוציאים מהסיר את חלקי העוף ומסדרים על גבי צלחת ההגשה. את התערובת יוצקים על העוף.
8. במידה ויש לכם זעפרן, מערבבים אותו עם מעט השמן שנשאר בסיר ויוצקים על העוף.
|