מתכונים -
בשר
|
רכיבים:
1 עוף שלם נקי
3 שיני שום קצוצות גס
1 כף עלי תימין
1 כפית מחטי רוזמרין
1 עלה מרווה קצוץ גס
שמן זית
2 כפות דבש
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קטנה את השום, התימין, הרוזמרין, המרווה, מעט מלח ופלפל וכף שמן זית. ממלאים את העוף בתכולת הקערה.
2. משמנים תבנית בינונית בשמן זית. מניחים בה את העוף עם החזה כלפי מעלה. מעסים אותו בעוד מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. צולים 45 דקות.
3. מחממים קלות את הדבש במחבת קטנה.
4. מוציאים את התבנית מהתנור. מברישים היטב את העוף בדבש המחומם, מכל צדדיו.
5. יוצקים על העוף את שארית הדבש ומחזירים לתנור למשך 30-45 דקות (תלוי בגודל העוף), כאשר מדי פעם יוצקים על העוף מהמיצים שנקווים בתבנית.
6. מוציאים מהתנור וממתינים עשר דקות לפני ההגשה
|
|