רכיבים:
200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
2 כפות קורנפלור
1 חלבון
3 כפות רוטב סויה
בצל גדול פרוס דק
200 גרם פטריות טריות (שמפיניון) פרוסות דק
כפית סוכר
½ כוס ציר עוף
1 כף יין לבן
2 כפות רוטב הוי סין
מלח
פלפל
שן שום כתושה
2-3 פרוסות זנגוויל מוחמץ (או ½ כפית זנגוויל טרי מגורר)
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. מכינים מרינדה מ: 1 חלבון 1 כף קורנפלור 1 כף רוטב סויה מוסיפים את חזה העוף ומשרים כ 30 דקות.
2. מטגנים בווק את הבצל ומוסיפים את הפטריות החתוכות.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה: 1 כפית סוכר, ½ כוס מרק עוף (צח), 2 כפות רוטב סויה, 1 כף יין לבן, 2 כפות רוטב הוי סין מלח ופלפל.
4. מטגנים בנפרד מהפטריות - את השום, הזנגביל, השמן, מוסיפים את העוף ומטגנים עד שלבן.
5. מאחדים עם הפטריות והבצל המטוגנים, שופכים את הרוטב פנימה ומבשלים.
6. מוסיפים 1 כף עמילן תירס (קורנפלור) מדולל במעט מים.
|