איך מכינים עלי גפן ממולאים הדפסה
מתכונים - בשר

עלי גפן ממולאים בבשר


 

 

רכיבים:

 

250 גרם עלי גפן משומרים

4 כפות שמן זית

1 כוס מים מלח

פלפל


למלית:


½ כוס אורז

¼ ק"ג בשר טחון

1 עגבנייה קצוצה דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כוס שעועית לבנה מבושלת

1 בצל מגורר

מלח ופלפל


אופן ההכנה:


1. שוטפים היטב את עלי הגפן המשומרים ומניחים בסיר עם מים. מביאים לרתיחה ומסננים.

2. בסיר שטוח מניחים את האורז, הבשר, העגבנייה, הפטרוזילה והבצל ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.

3.ממלאים: שוטחים עלה גפן על משטח עבודה, מניחים כפית מהמלית בקצה העלה, מקפלים פעם אחת, מכניסים את שולי העלה הצדדיים פנימה וממשיכים לגלגל.

4. מסדרים את עלי הגפן בסיר לסירוגין עם השעועית: שורה של עלי גפן ושורה של שעועית. מוסיפים את השמן, מלח פלפל ומעט מים. מבשלים על אש קטנה כשעה, שעה וחצי. רצוי לבדוק מדי פעם והוסיף מעט מים רותחים, במידת הצורך.



חפשו מתכון נוסף: