קבאב בלאפה עם עגבניות חצי מיובשות וטחינה הדפסה
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

לבצק:


25 גרם שמרים טריים

350 מ"ל מים

500 גרם קמח

½ כף מלח

½ כפית סוכר


לעגבניות:


עגבניות מזן "תמר"

שמן זית


לקבאב:


½ ק"ג בשר טחון עם מעט שומן 

½ בצל, קצוץ

פטרוזיליה קצוצה

מלח

שמן זית


להגשה:


שמן זית שום טחינה גולמית


אופן ההכנה:


הלאפה:


1. ממיסים את השמרים בכמה כפות מהמים כ – 10 דקות. שמים את הקמח בקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים.

2. מוסיפים את המלח והסוכר. מתחילים ללוש בידיים ומוסיפים את המים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק, ועוד כ – 10 דקות. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מוציאים את הבצק מהקערה. מעבירים למשטח מקומח, לשים רגע ומחלקים את הבצק ל – 2 כדורים. מניחים במגש, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.

4. מניחים על להבת הגז ווק הפוך (או סאג`, אם יש) ומחממים היטב. מניחים כדור בצק על משטח העבודה. יוצקים עליו מעט שמן. משמנים גם את הידיים ומשטחים את הכדור ("פותחים") לעלה עגול.

5. מניחים את העלה על הווק החם. ממתינים דקה או שתיים, עד שעלה מתנפח ושוליו מתחילים להיחרך. הופכים וממתינים עוד כדקה. מעבירים מייד לצלחת הגשה גדולה. יוצקים על הפיתה מעט שמן זית, כותשים עליה שן שום ומעסים את השמן והשום לתוך הפיתה. מטגנים ומכינים את הפיתה השנייה באותה צורה.


העגבניות:


1. מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). חולטים את העגבניות בימים רותחים כ – 2 דקות וקולפים.

2. חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית משומנת במעט שמן זית. אופים כך 3 שעות.


הקבאב:


1. שמים את הבשר, הבצל והפטרוזיליה בקערה ולשים כמה דקות.

2. מתבלים במלח ולשים שוב. משמנים את הידיים בשמן זית וצרים קציצות.

3. מחממים היטב מחבת פסים מברזל (או פלטה) ללא שומן. מטגנים את הקציצות כ – 2 דקות מכל צד ומניחים בצד.


ההגשה:


1. מניחים על כל פיתה חצי מכמות הקציצות. מפזרים בין הקציצות מהעגבניות המיובשות. יוצקים מעט טחינה גולמית מדוללת בקצת מים ומגישים מייד.



חפשו מתכון נוסף: